سه شنبه , مهر ۳۰ ۱۳۹۸
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / پزشکی و سلامتی / نحوه تشخیص مارگارین وگن
نحوه تشخیص مارگارین وگن
نحوه تشخیص مارگارین وگن

نحوه تشخیص مارگارین وگن

آیا مارگارین برای گیاهخوران وگن مناسب است؟

دسته: رزیم های غذایی

مارگارین چیست؟
بنا بر گزارش خبرناز اکثر اشخاص، وگن را نوعی رژیم غذایی می دانند،

اما وگن فراتر از یک برنامه غذایی ساده است و به سبک خاصی،

از زندگی گفته می شود که در آن فرد وگن سعی می کند.

استثمار و خشونت علیه حیوانات را به حداقل برساند،

به همین دلیل این افراد از مواد غذایی حیوانی یا هر آن،

چه که از حیوانات به دست آمده اجتناب و از جایگزین های گیاهی آن استفاده می کنند.

به عنوان مثال مارگارین که از روغن های گیاهی به دست می آید.

جایگزین بالقوه ای برای کره در رژیم غذایی وگن محسوب می شود.

اما آیا همه انواع مارگارین موجود در بازار وگن هستند؟

در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ داده و با،

چند جایگزین گیاهی مناسب برای کره معمولی آشنا شویم. 

آیا همه انواع مارگارین گیاهی هستند؟
مارگارین یکی از جایگزین های کره حیوانی است.

که معمولا از ترکیب آب و روغن های گیاهی همچون روغن سویا،

ذرت، نخل خرما، کانولا یا روغن زیتون به دست می آید.

و در برخی مواقع مواد افزودنی همچون نمک، رنگ دهنده ها،

و طعم دهنده های مصنوعی یا طبیعی به آن افزوده می شود.

با توجه به تعریف بالا و از آن جا که برای تهیه مارگارین از هیچ نوع فراورده حیوانی استفاده نمی شود به نظر می رسد جایگزین گیاهی خوبی برای کره معمولی در افراد وگن باشد با این وجود برخی از کارخانجات برای تولید مارگارین از شیر به جای آب استفاده کرده و مواد افزودنی حیوانی همچون لاکتوز، آب پنیر یا پروتئین شیر به آن اضافه می کنند.

بدیهی است مارگارین هایی که به این روش به دست می آیند گیاهی و وگن محسوب نمی شوند.

نحوه تشخیص مارگارین وگن
بهترین راه تشخیص این که آیا مارگارین مورد نظر وگن است یا خیر، توجه به لیست مواد تشکیل دهنده آن می باشد. مارگارین وگن نباید حاوی هیچ یک از مواد حیوانی و لبنی زیر باشد:

آب پنیر: این مایع در طول پروسه تولید پنیر از شیر جدا می شود
کازئین: ماده ای است که بعد از مرحله بستن شیر برای تولید پنیر باقی می ماند
لاکتوز: نوعی شکر است که به صورت طبیعی در شیر و محصولات لبنی یافت می شود
چربی حیوانی: اوایل برای تهیه مارگارین از چربی های حیوانی استفاده می شد و امروزه نیز برخی شرکت ها همچنان از این روغن ها استفاده می کنند
ویتامین D3: این ویتامین معمولا از لانولین تهیه می شود، لانولین ماده زرد رنگی است که از پشم گوسفند به دست می آید
روغن دریایی: روغنی که از ماهی یا سایر موجودات دریایی به دست آمده و گاهی در مارگارین استفاده می شود
لسیتین: این ماده روغنی گاهی از بافت های حیوانی یا زرده تخم مرغ به دست می آید
روغن شحم: چربی سفتی که معمولا اطراف کمر و کلیه حیوانات را گرفته و گاهی از آن برای تهیه مارگارین استفاده می شود
پیه: چربی که از بدن گاو و گوسفند به دست آمده و گاهی در تولید مارگارین به کار می رود
نکته: بسیاری از شرکت های تولید کننده مارگارین به گیاهی بودن محصول خود روی بسته بندی آن اشاره می کنند.

جایگزین های وگن سالم تر برای کره
اگرچه بسیاری از مارگارین ها از مواد اولیه گیاهی به دست می آیند با این وجود جزو محصولات فراوری شده طبقه بندی می شوند و مصرف آن ها برای افراد وگن توصیه نمی شود.

به عبارت دیگر در تولید مارگارین به جای استفاده از مواد غذایی فراوری نشده و کامل مانند روغن های گیاهی تصفیه نشده از مواد استخراج شده از این مواد غذایی استفاده می شود که معمولا حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر ترکیبات گیاهی مغذی کمتری نسبت به منابع فراوری نشده خود از جمله روغن نارگیل، آووکادو، زیتون، آجیل ها و دانه ها می باشند.

از سوی دیگر در ساخت برخی انواع مارگارین از فرایند هیدروژناسیون استفاده شده که به تولید چربی های ترانس مضر منجر می شود.

چربی ترانس نوعی چربی غیر اشباع است که به دلیل تغییرات ساختاری اعمال شده روی آن برای بدن مضر بوده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عصبی و مرگ زودرس را افزایش می دهد، به همین دلیل در اکثر کشورها از جمله ایالات متحده مصرف چربی های ترانس مصنوعی به کلی ممنوع یا محدود شده است.

با این حال هنوز هم در مقادیر اندک استفاده می شود و تا زمانی که مقدار آن در مواد غذایی کمتر از ۰٫۵ گرم در هر واحد غذایی باشد شرکت های مواد غذایی مجازند محصول خود را به عنوان ماده غذایی فاقد چربی ترانس عرضه کنند.

با توجه به آن چه گفته شد توصیه می شود حتی الامکان از منابع فراوری نشده یا کمتر فراوری شده روغن های گیاهی استفاده کنید که جایگزین عالی برای کره و مارگارین محسوب می شوند و از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

حمص
آووکادو له شده
کره آجیل
تپناد زیتون (نوعی سس)
ارده
پستو وگن (نوعی سس ایتالیایی)
کره نارگیل
توجه: روغن های گیاهی همچون روغن زیتون و نارگیل نیز جایگزین خوبی برای کره یا مارگارین بخصوص در پخت و پز هستند.

همچنین بخوانید:جلوگیری از چاقی شکم و پهلو با این رژیم

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

دانستنی ها و معماهای قرآنی(۳۵)