چهارشنبه , تیر ۲۶ ۱۳۹۸
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / زناشویی / سبک زندگی و خانه داری / بهترین روش شستشوی میوه ها و سبزیجات
بهترین روش شستشوی میوه ها و سبزیجات
بهترین روش شستشوی میوه ها و سبزیجات

بهترین روش شستشوی میوه ها و سبزیجات

بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها

دسته:سبک زندگی خانه داری

آموزش انواع بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه ها

سلام دوستان عزیز و همراه خبرناز، آیا می‌دانید بر روی سطح خارجی سبزیجات و میوه‌های تازه چه میزان آلودگی وجود دارد؟ خیلی ها برای شستشوی میوه‌ها و سبزیجات خود از مواد ضدعفونی کننده شیمیایی مانند مایع ظرفشویی استفاده می‌کنند، اما باید به این نکته توجه کنید که استفاده از این مواد عوارضی را به دنبال دارد. در این بخش از سایت خبرناز، درباره بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه‌ها مطالبی شرح داده شده است.که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید . تا با این روش آشنا شوید.

عناوین موجو در این مطلب

شستشو با سرکه
شستشو با جوش شیرین
شستشو با محلول آب نمک
بهترین روش شستشو
ضدعفونی کردن با مواد شیمیایی

عوارض استفاده از مواد شیمیایی
روش‌های بدون خطر شستشوی سبزیجات و میوه‌ها
راه حل‌های خانگی بسیار زیادی وجود دارد که در صورت به کار بردن هر کدام از آنها، می‌توانید حجم بالایی از آلودگی‌های موجود بر روی سبزیجات و میوه‌ها را از بین ببرید. از جمله این روش‌ها شامل موارد زیر است:
۱. شستن میوه و سبزی با سرکه
در این روش می‌توانید انواع مختلفی از سرکه‌ها مانند سرکه سفید یا سرکه سیب را به کار ببرید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
ظرفی متناسب با مقدار سبزیجات را در نظر گرفته و آن را با آب خنک پر کنید
سپس بسته به حجم میوه یا سبزی مقداری سرکه در آب حل کنید و آن‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در این محلول بخیسانیددر پایان سبریجات را با آب خنک آب کشی کنید

۲. شستن میوه و سبزی با جوش شیرین
برای شستن میوه و سبزی با جوش شیرین مراحل زیر را دنبال کنید:
ظرفی مناسب را از آب پر کنید
۱ یا ۲ قاشق مربا خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. (برای نتیجه بهتر می‌توانید از چند قطره آب لیمو نیز در این محلول استفاده کنید)
آن‌ها را پس از گذشت چند دقیقه آبکشی کنید
نکته: توجه داشته باشید که مدت نگهداری میوه و سبزی‌ها در این محلول کمتر از روش قبل است.

۳. شستن میوه با محلول آب نمک
برای شستن میوه با محلول آب نمک به مراحل زیر توجه داشته باشید:
میوه و سبزیجات خود را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در محلول آب نمک رقیق قرار دهید
در پایان میوه و سبزیجات خود را با آب خنک شستشو دهید.

بهترین روش شستشوی سبزیجات و میوه‌ها
در صورت عدم شستشوی صحیح سبزیجات یا میوه‌ها، ممکن است به مشکلاتی نظیر اسهال خونی و یا انتقال انگل‌هایی مانند کرم آسکاریس دچار شوید. بنابراین برای شستن این مواد به بهترین شکل ممکن، علاوه بر انتخاب یک ماده ضدعفونی کننده مناسب و بی خطر، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

۱. تمیز کردن
در این مرحله به طور معمول، سبزیجات تازه از قسمت‌های پلاسیده و اضافی جداسازی می‌شود.
۲. شستشوی اولیه
در گام بعدی بهتر است با یک شستشوی سطحی، سبزیجات و میوه‌ها را از گل و لای موجود بر روی آن‌ها پاک کنید.
۳. زدودن انگل‌ها و میکروب‌ها
در این مرحله بهتر است با استفاده از یکی از روش‌های خانگی که در قسمت قبل توضیح داده شد، نسبت به ضد عفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات خود اقدام کنید.
۴. آبکشی سبزیجات
در مرحله پایانی پس از گذشت زمان مناسب، میوه و سبزیجات خود را با آب نسبتاً سرد به خوبی شست و شو دهید.

بهترین روش شستشوی میوه ها و سبزیجات
بهترین روش شستشوی میوه ها و سبزیجات

علاوه بر روش‌های یاد شده، مواد دیگری نیز برای ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد. البته باید توجه شود که این روش‌ها عوارضی در دراز مدت در پی دارند:
۱. مایع ظرفشویی
در این روش پس از پاک کردن و آبکشی اولیه سبزیجات یا میوه ها، دو یا سه قطره مایع ظرفشویی را در مقداری آب حل کرده و سبزیجات را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه در آن قرار دهید و سپس با آب خنک آبکشی کنید.
۲. پودر پرکلرین
به طور معمول از پودر پرکلرین ۷۰ درصد برای شستشوی سبزی و میوه استفاده می‌شود. روش کار به این صورت است که در ظرفی جادار و مناسب محلولی رقیق از پرکلرین و آب تهیه کرده و سبزی و میوه را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در آن قرار دهید و در پایان آن‌ها را با آب خنک آبکشی کنید.

عوارض استفاده از مواد شیمیایی
اگرچه شستشوی سبزیجات و میوه‌ها با مواد شیمیایی همچون مایع ظرفشویی یا محلول پرکلرین باعث از بین رفتن باکتری و آلودگی‌ها می‌شود، اما استفاده از این مواد در بلند مدت باعث به خطر افتادن سلامتی خواهد شد. ابتلا به مسمومیت و اسهال از جمله عوارض استفاده از مواد شیمیایی در طولانی مدت به شمار می‌آید. پژمرده شدن زود هنگام و از بین رفتن مواد مغذی از میوه و سبزی نیز یکی دیگر از عوارض شستن این خوراکی‌ها با مواد شیمیایی است.

نکات مهم
همواره سعی کنید از آب خنک و یا سرد برای حفظ طراوت و تازگی سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنید.
برای شستن سبزیجاتی مانند کاهو و کلم که دارای حجم و برگ‌های بزرگتری هستند از سرکه، نمک یا جوش شیرین بیشتری استفاده کنید.
قبل و بعد از شستشوی میوه و سبزیجات خود دست‌های خود را کاملاً بشویید.

دوستان همراه خبرناز،همانگونه که اشاره شد روش‌های متنوعی برای شستشوی سبزیجات و میوه‌ها در منزل وجود دارد. برخی از این روش‌ها کاملا بدون خطر بوده و برخی دیگر دارای عوارضی هستند. البته توجه داشته باشید که انواعی از سبزیجات به دقت بیشتری برای شستشو نیاز دارند. به عنوان مثال شستن کلم بروکلی در این دسته قرار می‌گیرد و دقت و توجه زیادی را در شستشو می‌طلبد. 

همچنین بخوانید:چند ترفندکاربردی درخانه داری

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

لواشک، آلبالو خشکه، آلو جایگزین آجیل نوروزی

لواشک، آلبالو خشکه، آلو جایگزین آجیل نوروزی

پذیرایی نوروز بدون آجیل, تنقلات نوروزی دسته:سبک زندگی و خانه داری جایگزین های آجیل در …