خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / آشپزی و تغذیه / شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز
شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز
شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز

شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز

گلچینی از شیرینی های سنتی کرمان مناسب عید نوروز 

دسته: آشپزی و تغذیه

انواع شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز

سلام دوستان همراه و همیشگی خبرناز،در این مطلب قصد داریم طرز تهیه انواع شيريني هاي سنتي كرمان که شامل كلمپه ، كماچ سهن ، خرمابريز ، شيريني خانگي پر ريز و نان چرخي ، حاج بادام و پسته و نارگيل ، سوهان زرندي ، پفك ، قطاب ، رنگينك و برشتوك است را به شما همراه هان آموزش بدهیم امیدوارم مورد توجه شما قرار بگیرد.و برای عید نوروز از این شیرین ها تهیه کنید و از میهمانان نوروزی پذیرایی کنید.

 شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز
شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز

برشتوك:

موادلازم:

آرد نخودچی……………………………….. ۲۲۰ گرم

پودر قند…………………………………….. ۳۰۰ گرم

آرد گندم…………………………………….. ۳۵۰ گرم

پودرهل……………………………………… ۱قاشق غذاخوری

پودر کاکائو ……………………………… ۲قاشق غذاخوری

روغن جامد یا کره……………………… ۲۱۵گرم

مواد لازم برای تزئین:

شکلات کاکائویی ……………………………………….. ۱۵۰ گرم

پودر پسته……………………………………………………. ۲۱۵ گرم

وانیل……………………………………………………………. به مقدار موردنیاز

طرزتهیه:

اول آرد گندم را الک کرده و درون تابه بریزید تا ازحالت خامی در بیاید . آرد نخودچی را هم جداگانه تفت داده و به مواد اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. روغن را اضافه کرده و پس ازمخلوط شدن روغن با مواد، تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید مواد نیمه گرم شده و حالت خمیری پیدا کند . پودر قند ، پودر هل و پودر کاکائو را به مواداضافه کنید . خمیر را به ضخامت دو سانتی متر بین دو ورق کاغذ روغنی با وردنه پهن کنید و مواد را بمدت نیم ساعت درون یخچال بگذارید تا خنک شود.شکلات کاکائویی را ذوب کرده و ۲/۳ پودر پسته را به همراه وانیل به آن اضافه کنید سپس روی شیرینی ریخته و صاف نمائید.این شیرینی را میتوانید با چای یا قهوه میل کنید.

 شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز
شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز

كلمپه :

مواد لازم میانی کلمپه:

خرما…………………………………………… ۴۰۰ گرم

گردوی پودر شده …………………….. به میزان لازم

پودر هل……………………………………. یک قاشق چای‌خوری

دارچین………………………………………. یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

بنا بر گزارش خبرناز،نخست روغن جامد را آب کرده و با آرد و بکینگ‌پودر مخلوط کنید. زرده تخم‌مرغ‌ها و شیر یا ماست و زعفران را بزنید و به آن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر لطیفی حاصل شود. این خمیر را ۳۰ دقیقه استراحت دهید. در این فاصله، گردو و خرما را چرخ و با پودر هل و دارچین مخلوط کنید.

خمیر را روی سطحی صاف با وردنه به قطر نیم‌سانت باز کنید و با قالب گرد قالب بزنید. از مخلوط خرما و گردو، به اندازه یک گردوی کوچک روی خمیر قالب زده گذاشته و یکی دیگر از خمیر‌ها را روی آن قرار دهید و به هم بچسبانید و اطراف آن را بپیچانید و با مهر مخصوص کلمپه، روی آن‌ها را مهر زده و کمی کنجد یا پودر پسته برای تزئین روی آن‌ها بریزید و در سینی فر قرار دهید. فر را از قبل گرم کنید و با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد، در طبقه وسط فر به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید. در انتهای پخت، چند لحظه گریل را روشن کنید تا روی آن‌ها طلایی شود.

 شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز
شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز

كماچ سهن :

مواد لازم براي تهيه ي خمير کماچ :

آرد سمنو يا آرد سن …………………………………… يک کاسه

آرد گندم …………………………………………………….. يک کاسه

آرد سفيد …………………………………………………… يک کاسه

روغن جامد آب کرده………………………………….. دو ملاقه

مايع خمير ترش ………………………………………..يک قاشق مربا خوري

ادويه ي کماچ سهن…………………………………… به ميزان لازم

آب ……………………………………………………………. کمی

ادويه ي کماچ سهن که شامل : جوز هندي، زنجبيل، قلمفور، هل و دارچين است

مواد لازم براي تهيه ي مواد وسط کماچ :

خرماي بدون هسته که با کمي روغن…………………………… نرم شده

گردوي خورد شده ………………………………………………………… به ميزان لازم

ادويه ي کماچ داخل آرد………………………………………………… مقداري

طرز تهيه :

آردها را با هم مخلوط کرده، مقداري ادويه ي کماچ همانطور که گفته شد به آنها اضافه کنيد. يک قاشق مربا خوري پودر خمير ترش را درکمي آب ولرم حل کرده و آردها را به آن اضافه کنيد، سپس يک ملاغه روغن و بعد از آن کمي آب تا خمير شکل گرفته و درست شود.

خمير آماده شده را در سيني فر يا ماهي تابه ي بزرگ نچسبي که خوب با روغن چرب شده باشد پهن کنيد به طوري که زياد نازک نباشد، خرما و گردوهاي آماده شده را بر روي اين خمير پهن شده ريخته و دوباره يک لايه خمير ديگر که برروي سيني ديگري با وردنه پهن کرده ايد را برداشته و روي اين مواد طوري قرار دهيد که دو طرف خميرها به هم رسيده و اطراف آن را خوب بپوشاند و مواد وسط کماچ ديده نشود .در اين مرحله يک ملاغه روغن باقي مانده را روي اين خمير آماده شده ريخته و در همين جا، قبل از اينکه داخل فر يا روي گاز قرار دهيد آن را به برشهاي لوزي يا مربعي شکل و يا حتي اگر در ماهي تابه ي گرد کوچکي درست کرده ايد به شکل مثلثي برش دهيد و داخل فر در طبقه ي وسط و با شعله ي ملايم قرار داده و يا روي شعله ي گاز با حرارت کم بگذاريد و زماني که از پخته شدن يک طرف آن مطمئن شديد، اگر در فر گذاشته ايد شعله ي بالاي فر را روشن کنيد و اگر در ماهي تابه و روي گاز آن را بر گردانده تا طرف ديگر آن نيز سرخ شده و به رنگ قهوه اي در آيد .پس از آماده شدن، بگذاريد کاملا سرد شده و برشها را عميق تر کرده تا قطعات آن از هم جدا شوند، آنهارا درون ظرف مورد نظر چيده و روي آنها را با پودر پسته يا پودر قند تزيين کنيد و با چاي نوش جان کنيد .اين شيريني يک ميان وعده ي بسيار مقوي براي کودکان و نوجوانان در حال رشد مي باشد.

 شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز
شیرینی های خوشمزه محلی کرمان مناسب عید نوروز

نون پر:

مواد لازم

آرد سفید………………………………………………………… ۱ کیلو

روغن جامد قنادی یا روغن لادن ۵۰………………..۵۵۰ گرم

پودر قند………………………………………………………… ۳۵۰ گرم

زرده………………………………………………………………… ۴ عدد

سفیده……………………………………………………………..۱ عدد

اسانس دلخواه و یا وانیل……………………………….. کمی

مارمالاد یا بریلو یا ژله ……………………………………. مقداری برای تزئین

طرز تهیه :

بنا بر گزارش خبرناز،نخست روغن را کمی نرم کرده و به همرا پودر قند با همزن میزنیم اینقدر میزنیم تا کاملاً سفید و پوک شود.و بعد زرده ها و سفیده رو به ترکیب روغن و پودر قند اضافه میکنیم

و باز با همزن میزنیم تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.در این مرحله وانیل و یا اسانس مورد نظر رو هم اضافه میکنیم و با همزن میزنیم.

در نهایت هم ابتدا کمی از آرد را الک کرده و با لیسک هم میزنیم وسپس بقیه ی آرد را الک کرده و با دست ورز میدهیم.تا خمیر آماده شود.

روی سطح کار را کمی آرد میپاشیم.خمیر را با کمک نایلون و وردنه باز میکنیم.اگر خواسته باشیم از این خمیر شیرینی جفتی تهیه کنیمقطر خمیر باید ۲ میلیمتر باشد و اگر جفتی نبود قطر ۳ میلیمتر کافیست.

خمیر را قالب میزنیم.برای مدل مارمالادی قسمت رویی شیرینی باید سوراخ داشته باشد و قسمت زیر ساده باشد.

و بعد از پخت روی قسمت ساده شیرینی با کمک قیف کمی مارمالاد یا ژله مغزی یا بریلو میگذاریم و بعد قسمت بالایی رو میذاریم روی قسمت ساده که من از سه رنگ ژله مغزی استفاده کردم

و یک مدل دیگه رو به شکل قلب های کوچک قالب زدم و این مدل هم به صورت جفتیه ولی هر دو قسمت ساده هستند و قسمت رویی نیاز به سوراخ نداره .و برای بین دو قسمت از شکلات ذوب شده استفاده کردم به صورت که شکلات ذوب شده رو روی یک قسمتی که هنگام پخت کف .سینی قرار داشت میریزیم

و بعد قسمت رویی رو قرار میدیم و با شکلات ذوب شده که درون قیف ریختم خطوطی روی شیرینی ایجاد کردم و یک مدل هم از قالبی به شکل گلابی استفاده کردم و با به کمک زرده ی تخم مرغ روی شیرینیها رو زرین کردم و در نهایت هم با استفاده از کمی رنگ زرد گوشه ی شیرینیها رو کمی سایه زدم. برای ساقه ی گلابی هم از خلال پسته استفاده کردم.

همچنین بخوانید:روش تهیه شیرینی کشمشی بازاری

همچنین بخوانید:شیرینی های مخصوص عید+ساده ترین روش تهیه

همچنین بخوانید:روش تهیه کیک خیس ترکیه ای

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

خوردن کرفس به چه افرادی توصیه می‌شود؟

خوردن کرفس به چه افرادی توصیه می‌شود؟

طبع کرفس چیست؟ دسته:خواص خوراکی ها خوردن کرفس به چه افرادی توصیه می‌شود؟ طبع کرفس …