یکشنبه , تیر ۱۵ ۱۳۹۹
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / آشپزی و تغذیه / خواص درمانی و دارویی پاپایا
خواص درمانی و دارویی پاپایا
خواص درمانی و دارویی پاپایا

خواص درمانی و دارویی پاپایا

خواص درمانی پاپایا | فواید شگفت انگیز پاپایا

دسته:آشپزی و تغذیه

خواص درمانی پاپایا : فواید شگفت انگیز پاپایا برای سلامتی چیست ؟ چگونه پاپایا را مصرف کنیم ؟

سلام دوستان همراه و همیشگی خبرناز،در این قسمت از سایت قصد داریم.

شما را با خاصیت مواد غذایی و  فواید وپاپایا برای بدن و سلامتی آشنا کنیم.

با ما همراه شوید تا با خواص شگفت انگیز این میوه استوایی بیشتر آشنا شوید.

مضرات پاپایا

آب پاپایا را از کجا تهیه کنیم ، خواص درمانی پاپایا

پاپایا چیست و چه خواصی دارد؟

دوستان همراه خبرناز،آیا می‌دانید پاپایا چیست؟ پاپایا یکی از میوه‌های استوایی،

و بومی مناطق حاره‌ای آمریکا و مکزیک است و در کشورهای هند، آفریقای جنوبی،

سری لانکا و فیلیپین هم پرورش داده می‌شود. کاشت میوه پاپایا در ایران برای اولین بار،

در شهر یزد انجام شده است و به عنوان میوه وارداتی نیز در کشور به فروش می‌رسد.

این میوه با نام علمی « کاریکا پاپایا» (Carica papaya) در خانواده

«خربزه‌درختیان» (Caricaceae) قرار دارد. این گیاه مانند دیگر درختان این خانواده،

یک ساقه گوشتی بلند دارد و میوه‌های گلابی شکل در انتهای این ساقه یا تنه تشکیل می‌شوند.

این میوه را با نام خربزه درختی، پاپایه و پاپیتا هم می‌شناسند.

در ادامه شما را با ویژگی‌ها و خواص پاپایا بیشتر آشنا خواهیم کرد.

ویژگی‌های میوه پاپایا

ابعاد میوه پاپایا حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر است. پوست این میوه ابتدا سبز است.

و زمانی که کاملاً رسیده و آماده مصرف شود، به رنگ زرد کهربایی تا کمی نارنجی درمی‌آید.

این میوه‌ی آبدار، گوشتی زرد، نارنجی یا صورتی و بافت نرم و شیرینی دارد.

درون گوشت پاپایا دانه‌های سیاه کوچک زیادی وجود دارد که تلخ مزه هستند.

میوه رسیده را می‌توانید به صورت خام مصرف کنید.

از آنجا که میوه نرسیده حاوی میزان زیادی لاتکس است،

می‌تواند باعث تحریک انقباضات شود. به همین دلیل بهتر است.

قبل از مصرف آن را بپزید. این میوه در تهیه سالاد و اسموتی کاربرد زیادی دارد.

خواص پاپایا

خواص و فواید پاپایا بسیار زیاد است. این میوه حاوی آنزیمی به نام پاپایین است.

این آنزیم زنجیره‌های پروتئینی ماهیچه‌های گوشت را می‌شکند.

و هضم آن را ساده‌تر می‌کند. پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی،

مانند کاروتنوئید و لیکوپن، فیبر، انواع ویتامین مانند ویتامین آ و ث و مواد معدنی است.

پیشگیری از بیماری‌های قلبی

بر اساس تحقیقات، لیکوپن و ویتامین ث از بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کنند.

از آنجا که پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین است،

می‌تواند بیماری‌های قلبی را دور کند و اثر محافظتی کلسترول خوب با نام HDL را افزایش دهد.

کاروتنوئیدهای موجود در این میوه مانع از چسبیدن،

و رسوب کلسترول در دیواره رگ‌های خونی می‌شود و می‌تواند.

از سکته‌های قلبی جلوگیری کند. فیبر موجود در این میوه هم کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد.

پاپایا برای کاهش فشار خون هم مفید است. پتاسیم موجود در این میوه، اثرات،

سدیم را کنترل و با بهبود جریان خون در رگ‌ها، سطح فشار خون را تنظیم می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

آنتی اکسیدان و ویتامین ث موجود در این میوه، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد.

بتاکاروتن موجود در پاپایا احتمال بروز بیماری آسم را کاهش می‌دهد. این ماده در زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج نیز وجود دارد.

کمک به سلامت سیستم گوارش و بهبود هضم

آنزیم پاپایین باعث هضم بهتر غذا می‌شود و می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. فیبر بالای این میوه، حرکات روده را بهتر می‌کند و در کنار حجم آب زیادی که دارد از یبوست جلوگیری می‌کند.

تقویت قوه بینایی

رنگ نارنجی این میوه، به دلیل وجود ماده‌ای به نام بتاکاروتن است. بتاکاروتن بینایی را تقویت و از بیماری‌های چشمی جلوگیری می‌کند.

پیشگیری از سرطان

این میوه حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاروتنوئید است که می‌تواند رادیکال‌های آزاد را خنثی کند. تحقیقات نشان می‌دهد این میوه خواص ضد سرطانی دارد و در درمان برخی از انواع سرطان مانند لوزالمعده و پروستات تأثیر بهتری داشته است. لیکوپن موجود در این میوه هم که در واقع یک آنتی اکسیدان است، احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد.

فواید پاپایا برای پوست و مو

ویتامین آ موجود در این میوه برای سلامت مو مفید است و باعث ترشح سبوم یا چربی طبیعی مو می‌شود. این چربی مو را مرطوب نگه می‌دارد. ویتامین آ برای رشد مو هم ضروری است.

علاوه بر این، پاپایا حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است. این ماده تولید کلاژن را افزایش می‌دهد و باعث جوان‌سازی پوست می‌شود. برای استفاده از این خاصیت، می‌توانید ماسک خانگی آن را به راحتی تهیه کنید. ولی بهتر است قبل از استفاده ماسک صورت پاپایا مقداری از آن را روی پوست دست امتحان کنید تا اگر به آن آلرژی داشتید، به پوست صورتتان آسیب نزنید.

برای استفاده از ماسک پاپایا کافی است پوست آن را روی صورت و گردن بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه آن را بشویید. این ماسک می‌تواند التهاب و جوش‌های صورت را نیز بهبود ببخشد. برای تهیه ماسک می‌توانید از پوره این میوه هم استفاده کنید. از عصاره این میوه برای تهیه کرم و شامپو هم استفاده می‌شود.

پوره میوه پاپایا می‌تواند زخم و سوختگی را هم تیمار کند. برای این کار باید آن را روی محل سوختگی یا زخم قرار دهید.

خواص درمانی و دارویی پاپایا
خواص درمانی و دارویی پاپایا

صابون پاپایا

پاپایا و دیابت

از آنجایی که این میوه حاوی فیبر است، می‌تواند قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک کاهش دهد. ولی به دلیل آن که میزان قند فروکتوز در آن بالاست، حتماً قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. یک میوه پاپایا کوچک حاوی ۳ گرم فیبر است که با ۱۷ گرم کربوهیدرات برابری می‌کند.

پاپایا و لاغری

این میوه کالری کم و فیبر بالایی دارد. پس مصرف آن اشتها را پایین می‌آورد و می‌تواند با کم کردن حجم غذای مصرفی، باعث کاهش وزن و لاغری شود.

خواص پاپایا(انبه هندی)

هیچ جای تعجبی نیست که کریستوفر کلمبوس، پاپایا را با آن طعم شیرین و درونی نرم و شبیه به کره، میوه‌ای برای فرشتگان نامیده است. زمانی پاپایا میوه‌ای نایاب و عجیب بود اما امروزه در اکثر کشورهای دنیا مانند برزیل، مکزیک هند ،اندونزی،زئیر و امریکا یافت می‌شود.

پاپایا میوه‌ای گرد و یا شبیه به گلابی است و گاهی طولی به اندازه ۲۰ اینچ دارد. گوشت پاپایا نارنجی پر رنگ با ته رنگی زرد و یا صورتی می‌باشد.

در حفره درون پاپایا ،دانه‌هایی سیاه،‌گرد و ژله مانند وجود دارد. دانه‌های پاپایا قابل خوردن است، اگرچه مزه آن گاهی تلخ می‌باشد. میوه پاپایا مانند همه قسمتهای پاپایا حاوی پاپین، آنزیمی کمک کننده به هضم غذا، می‌باشد. این آنزیم،‌خصوصاً در زمانی که پاپایا رسیده نشده است، بیشتر است. از پاپین برای تهیه بعضی از آدامسها استفاده میگردد.

فوایدپاپایا:

پاپایا مزه‌ای شیرین و رنگی زرد دارد و منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند کاروتن، ‌ویتامین C، فلانوئید، ویتامینهایB، فولات و اسید پانتوتنیک و همچنین مواد معدنی نظیر پتاسیم،‌ منیزیم و فیبر می‌باشد. هر دو این گروه تغذیه‌ای،‌ سلامت سیستم قلبی ـ عروقی را تقویت می‌کند و همچنین از ابتلاء ‌به سرطان روده جلوگیری می‌نماید. بعلاوه پاپایا حاوی، پاپین، آنزیمی برای هضم،‌درمان آسیب‌هایی که در ورزش بوجود می‌آید و آلرژی می‌باشد.

حفاظت در مقابل بیماریهای قلبی

پاپایا میوه‌ای است که بسیار برای حفاظت در مقابل گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی در افراد دیابتی مفید است. پاپایاسرشار از ویتامینC، ویتامینE و ویتامین A، که هر سه آنتی اکسیدانهایی قوی هستند، می‌باشد. این مواد مغذی از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می‌نماید زیرا هنگامیکه کلسترول اکسید شود،‌می‌تواند به دیواره‌های رگهای خونی بچسبد و باعث حمله قلبی و یا سکته شود.

همچنین پاپایا منبعی از فیبر است که باعث کاهش کلسترول بالا می‌گردد. فولیک اسید نیز درپاپایا یافت می‌شود که برای تبدیل ماده‌ای به نام هموسستئین به اسیدهایی بی‌خطر از خانواده آمینو اسید به نامهای سستئین و یا میتونین نیاز است. زیرا هموسستئین تغییر نیافته در صورت زیاد شدن می‌تواند بصورت مستقیم دیواره‌ رگهای خونی را تخریب نماید و می‌تواند عاملی برای سکته و یا حمله قلبی باشد.

تقویت دستگاه گوارش

مواد مغذی که در پاپایایافت می‌شود برای جلوگیری نمودن از ابتلاء به سرطان روده نیز مفید می‌باشند. فیبر موجود درپاپایا به سمهای موجود در روده(که باعث ابتلاء به سرطان روده می‌شود) می‌چسبد و آنها را از سلولهای روده خارج می‌کنند. همچنین موادی نظیر فولات،‌ ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامین E نیز به کاهش ابتلاء به سرطان روده کمک می‌نمایند.

خواص درمانی و دارویی پاپایا
خواص درمانی و دارویی پاپایا

تاثیرات ضد التهابی

پاپایا حاوی آنزیمهایی پروتئینی برای هضم می‌باشد که شامل پاپین و ‌چیمپو‌‌پاپین (Chympopapin) است. این آنزیمها به کاهش التهاب ها کمک می‌کند و درمان سوختگیها را سرعت می‌بخشد. بعلاوه، آنتی اکسیدانهایی نظیر ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن نیز به کاهش التهاب ها کمک می‌نمایند. بنابراین می‌توان متوجه شد که چرا افرادی که از بیماریهایی که بوسیله التهاب ایجاد می‌گردد، مانند آسم و آرتروز استخوانی، رنج میبرند با مصرف این مواد بیماری آنها کاهش می‌یابد.

حفاظت از سیستم ایمنی

ویتامین C و ویتامین A که بوسیله بدن از بتاکاروتن موجود در پاپایا ساخته می‌شود، برای سلامت سیستم ایمنی و همچنین عملکرد آن مورد نیاز است. بنابراین پاپایامیوه‌ای مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند عفونت گوش، سرماخوردگی و آنفولانزا می‌باشد.

از دیگر فواید پاپایا می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

* حفاظت از کم‌سویی چشم(ARMD)

* حفاظت در مقابل آرتروز(ورم مفاصل)

* تقویت سلامتی ریه

چه نوع پاپایایی انتخاب نماییم و چگونه نگهداری کنیم

اگر پاپایایی که می‌خواهید انتخاب کنید برای مصرف همان روز است، باید پاپایایی انتخاب کنید که پوست آن نارنجی متمایل به قرمز و صاف باشد.

پاپایا‌هایی که پوستی زرد رنگ دارند، باید چند روز بمانند تا رسیده شوند. پاپایاهای سبز و سفت را فقط در صورتی که می خواهید برای سالاد از آنها استفاده کنید، خریداری نمایید.

پاپایا‌های زردرنگ را می‌توان درون دمای معمولی اتاق نگهداری نمود تا رسیده شوند و اگر مایلید که فرایند رسیده‌شدن زودتر انجام گیرد می‌توانید پاپایا‌ها را در کیسه‌ای در کنار موز قرار دهید. اما پاپایا‌های رسیده باید در یخچال نگهداری شوند و طی یک تا دو روز مصرف شوند.

همچنین بخوانید:خواص و فواید بی نظیر کیوی

همچنین بخوانید:شگفت انگیزترین خواص زعفران

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

آموزش طبخ انواع مختلف دلمه فلفل دلمه‌ ای

آموزش طبخ انواع مختلف دلمه فلفل دلمه‌ ای

روش تهیه انواع مختلف دلمه فلفل دلمه‌ ای دسته: آشپزی و تغذیه طبخ انواع مختلف …