شنبه , شهریور ۳۰ ۱۳۹۸
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / آشپزی و تغذیه / خواص شگفت انگیز عسل طبیعی و انواع عسل
خواص درمانی عسل طبیعی
خواص درمانی عسل طبیعی

خواص شگفت انگیز عسل طبیعی و انواع عسل

خواص شگفت انگیز عسل طبیعی 

دسته:خواص خوراکی ها

روش تشخیص عسل طبیعی و خواص آن

تشخیص عسل طبیعی ,خواص درمانی عسل طبیعی , عسل طبیعی

عسل طبیعی و ویژگی های منحصر بفرد آن

بنا بر گزارش خبرناز،عسل طبیعی یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است.

که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده است.

همچنین عسل به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در درمان ،

اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.

عسل طبیعی تنها غذایی است که استفاده ،

از آن باعث نابودی چرخه طبیعت نمی شود.

عسل طبیعی هرگز فاسد نمی شود.

و جهت نگهداری آن احتیاجی به یخچال نیست.

تشخیص “عسل‌” طبیعی از تقلبی
اساتید رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبیعی،

از روش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند اما مردم ،

عادی هم با استفاده از روش‌های ساده تجربی تقریبا”،

می‌توانند نوع طبیعی را از تقلبی تشخیص دهند.

*ریختن عسل در آب سرد:

اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید،

می‌بینید که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند،

و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود.

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه ،

به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود،

و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن،

در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.

عسل‌های مختلف زیادی در بازار پیدا می‌شود،

که تشخیص طبیعی یا تقلبی بودن آن راه‌های مختلف دارد.

*رس زدن عسل:

رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است.

عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته‌نشین می‌شود و رس می‌زند؛

یعنی ذرات قند عسل متبلور می‌شود و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود.

تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد می‌شود این است.

که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد.

* مزه کردن:

عسل طبیعی ، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است.

که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.

لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.

باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

* عطر و بوی طبیعی:

اگر درپوش عسل طبیعی مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.

* آب شدن در دهان:

عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود و پس از مصرف ایجاد انرژی می کند، در حالی که عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می دهد.

* استفاده از ابزارهای بدن:

آقای دکتر اسفندیار رشید زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد: برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل طبیعی وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است.

با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند ، با بینی اش آن را بو کند ، با زبانش آن را مزه مزه نماید اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، این عسل، عسل طبیعی (واقعی) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد.

عسل طبیعی
عسل ماده شیرین و غلیظی است که توسط زنبوران عسل از شهد گل‌ها جمع‌آوری شده و تغییر شکل می‌یابد و سپس در داخل سلول‌های مومی کندو ذخیره می‌شود. این عسل کاملاً طبیعی و سرشار از مواد غذایی و حیات‌بخش بوده و می‌تواند تمام نیازهای غذایی را برطرف کند، زیرا زنبور تمام املاح و ویتامین‌های موجود در گل را به شکل عسل می‌پروراند و آن را قابل جذب در خون می‌سازد.

همچنین بخوانید:خواص زعفران و عسل و به کار بردن آن به عنوان ماسک

تاریخچه عسل طبیعی
زنبور عسل حدود ۱۵۰ میلیون سال قبل وجود داشته و مشغول زاد و ولد بوده است. منتها با این تفاوت که در آن زمان، فاقد یک زندگی اجتماعی بوده و مثل خیلی از زنبورهای غیرعسلی امروزی، زندگی انفرادی داشته است.

تاریخچه استفاده از عسل طبیعی همراه با تاریخ خلقت بوده و تقریباً در هر فرهنگی می‌توان شواهد بهره‌گیری از عسل را به عنوان یک منبع غذایی دید. در طول چندین هزار سال، تا اوایل قرن ۱۸، عسل منبع اصلی قند مصرفی محسوب می‌شد، اما در چند قرن اخیر همزمان با رشد صنعت نیشکر و چغندر قند، استفاده از عسل طبیعی به عنوان تأمین کننده اصلی قند بسیار کاهش یافت.

قدیمی ترین فسیل زنبور عسل مربوط به بیست میلیون سال پیش است که در موزه تاریخ طبیعی نیویورک نگه داری می شود ( نشانگر مقاومت زنبور عسل و تطابق با محیط، برای حفظ بقا آن است ) و از آنجا که همه موجودات نتیجه تکامل هستند چنین حدس زده می شود که گونه های ابتدایی زنبور عسل مربوط به چهل تا پنجاه میلیون سال قبل می باشد.

مراحل ساختن عسل طبیعی

تشخیص عسل طبیعی ,خواص درمانی عسل طبیعی , عسل طبیعی

برای تهیه یک کیلوگرم عسل، زنبور عسل ناگزیر است ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار بار شهد حمل کند

اسرار ساختمان و نحوه عمل زنبور عسل با وجود پیشرفت های علمی هنوز بر زیست شناسان و دانشمندان دیگر پنهان مانده و فقط می دانند که :

زنبور عسل پس از مکیدن شیره گلها و گیاهان به وسیله خرطوم خویش آنرا به کیسه عسلی که در شکم است برده و پس از چند عمل شیمیایی شناخته و نا شناخته آنرا به مایعی خوشبو و خوش طعم، شیرین، مقوی، نشاط آور و نیکو حضال تبدیل کرده و در سلولهای مومی شکل که از قبل ساخته است ذخیره می نماید.

برای تهیه یک کیلوگرم عسل طبیعی این شهد گوارا، زنبور عسل ناگزیر است ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار بار شهد حمل کند و برای فراهم نمودن آن ده میلیون گل را بازدید کرده و از آنها شهد ( انگبین ) تهیه نماید و مسافتی معادل هفت بار دور زمین پرواز کند. شهدی که بدین طریق فراهم می شود ۴۰ تا ۸۰ درصد آب است و زنبورداران عسل باید میزان آب آنرا به ۱۸ الی ۲۰ درصد برسانند تا عسل آماده شده بدست آید.

برای تغلیظ نمودن عسل زنبورداران عسل مجبور هستند شهدی را که روز به کندو حمل کرده و درون سلولهای شان ذخیره نموده اند شب هنگام مجددا از داخل شان مکیده و وارد کیسه عسلی خود می نمایند در آنجا کمی از آب آنرا جذب و موادی از قبیل هورمون ها و آنزیم ها به آن اضافه می نمایند و بعد داخل حجره ها می ریزند.

این عمل توسط سایر زنبورها تکرار می شود و مقداری از آب آن هم در مجاورت هوای کندوی عسل که از بال زدن زنبورها ایجاد می شود تبخیر شده و در پایان مواد دیگری از قبیل اسید های آلی و مواد ضد عفونی کننده به آن اضافه می نمایند. عمل تغلیظ عسل آنقدر ادامه می یابد تا عسل به غلظت طبیعی خود برسد، آنگاه عسل را در داخل سلولها ذخیره می کنند و درب آنرا با موم می پوشانند بدین ترتیب عسل انبار شده می تواند برای مدت طولانی نگهداری شود.

همچنین بخوانید:خواص و فواید شگفت انگیز عسل

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

نحوه درست کردن کیک ژله ای پرتقالی

نحوه درست کردن کیک ژله ای پرتقالی

آموزش درست کردن کیک ژله ای پرتقالی دسته: شیرینی پزی طرز تهیه کیک ژله ای …