یکشنبه , اسفند ۴ ۱۳۹۸
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / آشپزی و تغذیه / خواص و فواید شگفت انگیز عسل
خواص و فواید شگفت انگیز عسل
خواص و فواید شگفت انگیز عسل

خواص و فواید شگفت انگیز عسل

 فواید شگفت انگیز عسل

دسته:خواص خوراکی ها

خواص و فواید شگفت انگیز عسل

عسل طبیعی و ویژگی های منحصر بفرد آن

دوستان عزیز و همراه خبرناز،عسل طبیعی یک محصول غذایی مفید،

و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان ،

عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده است.

همچنین عسل به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو،

در درمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است. 

عسل طبیعی تنها غذایی است که استفاده از آن باعث نابودی چرخه طبیعت نمی شود.

عسل جایگزینی طبیعی‌تر و سالم‌تر برای شکر است که سالهای زیادی،

در بسیاری از نقاط دنیا در آشپزی و طبخ غذاها مورد استفاده قرار گرفته است.

به گزارش خبرناز، عسل منبع فوق العاده‌ای از انرژی است.

و بعنوان خوردنی کاهش دهنده علائم خستگی هم شناخته شده است.

متخصصان تغذیه می‌گویند: عسل برای تقویت سطح ایمنی بدن فوق العاده مفید است.

این خوردنی درمانگر و معجزه آسا همچنین دارای خواص،

آنتی اکسیدانی و ضد باکتریال قابل توجهی است.که برای حفاظت از سیستم گوارشی مفید هستند.

بعلاوه می‌توان از عسل برای درمان مشکلات و بیماریهای معمول مثل ،

سرماخوردگی و گلودرد استفاده کرد. از سوی دیگر با وجودی که عسل قادر به درمان سرطان نیست.

اما دارای خواص ضد تومور است و سطح آنتی اکسیدان بین سلولی را افزایش می‌دهد.

 عسل حاوی قندهای گلوکز و فروکتوز است.

و همچنین مقدار منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن و فسفات را،

در بدن افزایش می‌دهد. عسل سرشار از ویتامین B و C است.
متخصصان تاکید می‌کنند که از خواص ضدباکتریایی عسل هم نباید غافل شد.

عسل نه تنها گلودرد را تسکین می‌دهد.
بلکه هم چنین می‌تواند باکتری‌های خاصی را که سبب ایجاد عفونت می‌شوند نابود سازد.
در واقع اکثر موسیقی دانان و خوانندگان از ترکیب عسل با آب ولرم برای نرم کردن گلو پیش از شروع برنامه‌های خود استفاده می‌کنند.
عسل همچنین برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، با ارزش و مفید است.
مصرف آب لیمو در ترکیب با عسل به هنگام صبح مخلوطی کامل برای تقویت میزان متابولیسم بدن است.

 خواص و فواید شگفت انگیز عسل
خواص و فواید شگفت انگیز عسل

ویژگی‌های عسل خوب

وجود هر گونه مواد خارجی از قبیل ذرات گیاهی، تمام یا قسمتی از بدن حشرات و همچنین افزودن هر نوع ماده خوراکی و افزودنی از قبیل شکر، اسانس، اسیدهای خوراکی و غیره به عسل ممنوع است.

عسل در شرایط محیطی متفاوت از حالت روان تا غلیظ و قسمتی یا کلا متبلور می‌تواند متغیر باشد و رنگ آن نیز بر حسب گیاه مورد استفاده زنبور از زرد کاهی تا قرمر متغیر است.

با وجود این، رنگ و وضعیت ظاهری عامل تعیین کننده در تشخیص کیفیت عسل نیست و با توجه به ترکیبات موجود در عسل (قند‌ها و آنزیم‌ها) فرایند شکرک زدگی یا کریستالیزاسیون در عسل رخ می‌دهد که این حالت نشانگر غیر طبیعی بودن عسل نیست.

درجه حرارت محیطی که عسل در آن نگهداری می‌شود نیز در فرایند تبلور نقش دارد. در مجموع عوامل محیطی از قبیل رطوبت، دما و ترکیبات عسل از نظر درصد بالای مواد قندی، آنزیم دیاستاز (که باعث جذب ذرات موجود در عسل و ته نشینی و کدورت آن می‌شود) موجب پدیده شکرک زدگی می‌شوند که این خاصیت در عسل‌های طبیعی دیده می‌شود.

گاهی برخی از واحدهای بسته بندی اقدام به عملیاتی از قبیل حرارت دادن (به منظور ایجاد رنگ تیره مطلوب، رفع کدورت و ایجاد شفافیت)، افزودن جوهر لیمو (به منظور جلوگیری از شکرک زدگی) می‌کنند که این موارد منجر به آسیب جدی در بافت عسل می‌شود.

با توجه به خصوصیات فیزیکی وشیمیایی عسل می‌توان چنین نتیجه گیری کرد که ارزیابی کیفیت عسل تنها در آزمایشگاههای کنترل کیفیت معتبر و ذی صلاح امکان پذیر است و اظهار نظر در خصوص آن فقط با انجام آزمایشهای لازم می‌تواند صورت پذیرد.

ارزیابی‌های فیزیکی و حسی و فقط خصوصیات ظاهری در تعیین کیفیت عسل از نظر علمی پذیرفته شده نیست و در آزمایشگاههای مربوطه با توجه به شاخص‌های تعیین شده می‌توان اظهارنظر قطعی کرد.
هنگام خرید و تهیه عسل باید به این نکات توجه داشت که عسل‌هایی که دست فروشان ارائه می‌کنند به دلیل عدم کنترل‌های لازم از سوی ارگان‌های ذیربط و فله‌ای بودن از کیفیت مطلوب و قابل قبول برخوردار نیستند و حتی الامکان باید از خرید آن‌ها صرفنظر کرد.

عسل‌های بسته بندی شده باید دارای کد بهداشتی و تاییدیه‌های لازم از سوی وزارت بهداشت باشند و به خصوص به تاریخ تولید و انقضا توجه شود و از نحوه نگهداری عسل در مکان‌های مناسب از نظر دما، ‌ قبل و بعد از خرید اطمینان حاصل کنند.

همچنین بخوانید:تاثیرات فوق العاده زنجبیل در درمان دردها

همچنین بخوانید:خواص خوردن آب لیموترش ناشتا

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

آموزش طبخ انواع مختلف دلمه فلفل دلمه‌ ای

آموزش طبخ انواع مختلف دلمه فلفل دلمه‌ ای

روش تهیه انواع مختلف دلمه فلفل دلمه‌ ای دسته: آشپزی و تغذیه طبخ انواع مختلف …