سه شنبه , تیر ۴ ۱۳۹۸
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / آشپزی و تغذیه / دستور تهیه حلیم خانگی
دستور تهیه حلیم خانگی
دستور تهیه حلیم خانگی

دستور تهیه حلیم خانگی

روش طبخ و تهیه حلیم خانگی

دسته: آشپزی و تغذیه

دستور تهیه حلیم خانگی

سلام دوستان عزیز و همراه خبرناز،طاعات و عبادات شما قبول حق انشاالله،

ماه رمضان ما پر برکتی است که در آن انواع غذاها تهیه می شود.

اگر شما هم دوست دارید یکی از غذاهایی که معمولا از بیرون تهیه می شود.

را خودتان بپزید ما قصد داریم در این قسمت از خبرناز روش یک حلیم خوش مزه خانگی را به شما آموزش دهیم.

با ما در این مطلب همراه شوید تا با روش طبخ این حلیم بیشتر آشنا شوید.

تنوع غذاهای ما ایرانی ها آنقدر بالاست که نمی شود.

در یک ماه همه آن ها راتهیه کرد. اما برخی غذاها را می توان،

مخصوص ماه مبارک رمضان دانست گرچه در دیگر ایام سال هم مصرف می شود.

غذاهایی همچون حلیم که معمولا سر سفره های افطار ما قرار می گیرد.

مواد مورد نیاز:
۴۰۰ گرم گندم خورد شده یا گندم معمولی

۴۰۰ گرم گوشت سردست (بعضی بوقلمون هم استفاده می‌کنند)

۱عدد پیاز

نیم قاشق چای خوری زردچوبه

۱ قاشق چای خوری نمک

روغن یا کره به مقدار نیاز

۱٫۵ لیتر آب سرد تقریبا

شکر، دارچین و روغن به اندازه دلخواه

دستور تهیه حلیم خانگی
بنا بر گزارش خبرناز برای تهیه حلیم اول قبل از شروع گندم را ،

پنج تاشش ساعت در آب خیس کنید. بگذارید تا خوب آب جذب کند.

به این صورت مدت طبخ را هم کاهش می‌دهید.

گوشت را همراه با ۲ لیوان آب داخل قابلمه کوچکتر قرار دهید،

پیاز را پوست بکنید و به چهار قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید،

زردچوبه را هم بیفزاید و شعله اجاق را روی درجه متوسط قرار بدهید بگذارید گوشت خوب بپزد.

گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دوم بریزید روی اجاق بگذارید.

و با شعله ملایم بپزید تا نرم شود و دانه آن له شود. دقت کنید.

ته قابلمه نگیرد هر از چند دقیقه‌ای آنرا هم بزنید تا ته قابلمه نسوزد،

اگر قبل از نرم شدن گندم، آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.

وقتی گوشت پخت آنرا از مایع خارج کنید و با ماشین آشپزخانه خورد کنید.

دقت کنید گندم باید خوب نرم شده باشد و دانه آن رفته باشد.

(یعنی دانه‌ها نباید کامل باشد، بصورت خمیر در آمده باشد).

دستور تهیه حلیم خانگی
دستور تهیه حلیم خانگی

اگر گندم با پوست مصرف کرده‌اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید. حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفت در آمده را با گوشت کوبیده مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود (قوام بیاید).

همچنین بخوانید:آموزش طبخ و تهیه ته چين هويج

دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته قابلمه نگیرد حلیم نباید مثل گوشت کوبیده زیاد سفت و یا مثل آب گوشت زیاد شل و روان باشد.

هنگام مصرف حلیم، می‌توانیم روی آن را دارچین پاشیده و با روغن حیوانی یا کره داغ و شکر نوش جان کنید. حلیم را می‌توانید با انواع نان‌ ها مخصوصا نان سنگک هم سرو کنید.

نکته:

گندم را معمولا باید گندم پوست کنده استفاده کنید. می‌توانید گندم پوست دار استفاده کنید. اگر گندم پوست کنده نبود باید بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک توری فلزی یک چیزی مثل آبکش رد کنید تا پوست‌های آن را بگیرید، مثل این وسیله تصویر کنار. اگر گندم پوست دار استفاده می‌کنید کمی بیشتر گندم مصرف کنید چون پوست آن دور ریز می‌شود (تقریبا ۳۵۰ گرم) اگر گندم خورد شده گیر نیاوردید می‌توانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف در ماشین آشپزخانه خورد کنید، باز هم به طریق بالا باید پوست آنرا جدا کنید.

ظروف و وسایل لازم عبارتند از دو عدد قابلمه یکی تقریبا ۴ یا ۵ لیتری و دیگری ۶ تا ۷ لیتری

درباره خواص گندم بیشتر بدانید
– برای درمان تحریکات جلدی، التهاب و ورم پوست، آرد گندم را بر پوست بمالید.

– مصرف نشاسته به صورت ماقوت برای کسانی که معده ضعیف دارند مفید است و به دستگاه هضم و روده کمک می‎کند (مصرف نشاسته گندم).

– کسانی که اسهال شده‎اند در تابستان از پالوده نشاسته گندم استفاده کنند.

– برای رفع زکام‎های سخت و سرفه از جوشانده سبوس گندم استفاده کنید، ۲۰ گرم در یک لیتر آب را جوشانده صاف کرده با عسل مخلوط کنید میل شود.

– برای رفع یبوست باز هم از جوشانده سبوس گندم استفاده کنید.

– برای تسکین دردهای روماتیسم و مفاصل سبوس گندم را داخل یک کیسه ریخته گرم نموده در محل درد بگذارید.

– گندم چاق کننده و اشتهاآور است.

– دانه گندم برای افرادی که مبتلا به انسداد عروق هستند مضر است.

– برای روشن شدن پوست صورت گندم را سوخته آسیاب نموده با روغن کنجد مخلوط کرده به صورت بمالند.

– برای رفع سرفه و خونروی از سینه و درد سینه آرد گندم را با شکر و بادام به صورت حریره درست کنند و میل کنند.

همچنین بخوانید:درست کردن پیچاق قیمه, نحوه درست کردن پیچاق قیمه

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها

طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها

نحوه درست کردن چکدرمه,طرز درست کردن چکدرمه دسته: آشپزی و تغذیه طرز تهیه چکدرمه غذای …