چهارشنبه , تیر ۲۶ ۱۳۹۸
خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام قالب صحیفه
خانه / آشپزی و تغذیه / آموزش طبخ یک آش فوق العاده ویژه افطار
آموزش طبخ یک آش فوق العاده ویژه افطار
آموزش طبخ یک آش فوق العاده ویژه افطار

آموزش طبخ یک آش فوق العاده ویژه افطار

طرز تهیه یک آش فوق العاده مخصوص افطار

دسته: آشپزی و تغذیه

آموزش طبخ یک آش فوق العاده ویژه افطار

سلام دوستان عزیز و همراه خبرناز ماه رمضان از نیمه گذشت  و خیلی زود این ماه عزیز به پایان می رسد. یکی از پسنده ترین اقدامات برای ماه رمضان افطاری دادن است که ثواب فراوانی دارد . افطاری دادن لازم نیست خیلی سنگین برگزار شود و با غذاهای خوشمزه ای مانند آش هم می توان از مهمان پذیرایی کرد.

اگر شما هم دوست دارید افطار خود را با غذاهایی مانند حلیم و یا آش شروع کنید و یا از آش به عنوان افطاری در مهمانی ها استفاده کنید می توانید یک آش خوشمزه و خانگی تهیه کنید و اعضای خانواده و مهمان های خود را از خوردن آن بهره مند کنید. با ما در این قسمت از خبرناز، همراه باشید تا با روش این آش خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم :
برنج یک پیمانه، معادل ۲۰۰ گرم

بلغور گندم یک پیمانه، معادل ۲۰۰ گرم

سبزی آش ۵۰۰ گرم

عدس پخته شده ۳۰۰ گرم

آب‌ گوشت یا مرغ یک لیتر آب یک لیتر

زردچوبه یک قاشق چای‌خوری

پیاز سرخ شده سه قاشق غذاخوری

مواد مورد نیازبرای تهیه مانتی:

آرد ۳۰۰ گرم

نمک یک‌دوم قاشق چای‌خوری

تخم مرغ سه عدد

روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

گوشت چرخ‌کرده ۲۰۰ گرم

ادویه‌جات دلخواه (زردچوبه، کاری، پودرسیر) از هرکدام یک قاشق چای‌خوری

پیاز رنده شده یک عدد، متوسط

پیاز سرخ شده دو قاشق غذاخوری

روش تهیه آش افطاری
بنا بر گزارش خبرناز،نخست برنج و بلغور را از شب قبل خیس می‌کنیم و ابتدا برنج را با آب می‌‌جوشانیم تا کمی پخته شود. بلغور را اضافه می‌کنیم، چندجوش که خورد، می‌پزد. حالا سبزی، آب گوشت وعدس را اضافه کرده، زردچوبه و پیاز سرخ شده را با کمی روغن زیتون گرم می‌کنیم و داخل آش می‌ریزیم. نمک و فلفل آش را اندازه کرده و اجازه می‌دهیم تا کمی بجوشد و جا بیفتد.

برای آماده کردن مانتی، تخم‌مرغ، آرد، نمک و روغن‌زیتون را با هم ورز می‌دهیم تا خمیری یکدست حاصل شود. خمیر را به قطر سه میلی‌متر پهن می‌کنیم و به شکل مربع‌های کوچک ۳×۳ می‌بریم. گوشت چرخ‌کرده و پیاز رنده شده، پیاز سرخ شده و ادویه‌جات را با هم مخلوط می‌کنیم و به اندازه یک نخود از مایه گوشتی روی خمیرهای بریده شده گذاشته، به شکل مثلث تا می‌زنیم و به شکل هلالی دور خودش می‌پیچیم.

 مانتی‌های آماده شده را به مدت سه دقیقه داخل حجم زیادی از آب که درحال جوشیدن است، می‌ریزیم و آبکش می‌کنیم سپس مانتی‌ها را داخل آش می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم طعم مواد به خورد یکدیگر برود. حالا آش حاضر است.

همچنین بخوانید:دستور تهیه حلیم خانگی

خواص درمانی انواع عدس:
۱- عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است. بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد.

۲- عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند.

۳- عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است.

۴- عدس حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامین‌های گوناگون از جمله ویتامین B و مواد معدنی‌ای همچون آهن، کلسیم و فسفر است.

۵- عدس منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش دهنده کلسترول‌اند که نه تنها کمک به کاهش کلسترول می‌کنند بلکه خاصیت تنظیم قندخون هم دارند زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قندخون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری می‌کنند.

۶- عدسها همچنین حاوی ۶ ماده معدنی مهم، ۲ ویتامین B و همچنین پروتئین بدون، چربی می‌باشند.

همچنین بخوانید:درموقع سحر و افطار چه بخوریم؟

درباره ی @khabarnaz

مطلب پیشنهادی

سلامت و زیبایی با 10 پیشنهاد غذایی

سلامت و زیبایی با ۱۰ پیشنهاد غذایی

سلامت و زیبایی با ۱۰ پیشنهاد غذایی دسته: تغذیه سالم سلامت و زیبایی با ۱۰ …